Site home
Четверг
02.05.2024
10:31
| RSS
Tиждень
Інформаційно-аналітична газета громадськості Комінтернівського району


Головне меню

Начало » 2007 » Май » 31 » Організація літнього відпочинку дітей
Організація літнього відпочинку дітей
Як повідомив під час прес-конференції начальник управління сім‘ї та молоді Одеської облдержадміністрації Володимир Кіров, у 2006 році в Одеській області було забезпечено роботу 1175 дитячих оздоровчих закладів різних типів і форм власності, що на 59 закладів більше, ніж працювало у 2005 році. Це дало змогу оздоровити понад 155 тис. дітей, що становить 52,6% від загальної кількості дітей шкільного віку.
За прогнозами, які надійшли з районів і були опрацьовані управлінням, у 2007 році усіма формами літного відпочинку і оздоровлення планується охопити 137 тис. школярів. Для цього заплановано відкрити 1174 дитячих оздоровчих заклади, у тому числі 45 заміських, 752 табори з денним перебуванням дітей при загальноосвітніх школах, 138 профільних таборів. Першочергову увагу буде приділено дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, вихованцям дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, які перебувають на диспансерному обліку й постраждалим від наслідків Чорнобильської катастрофи. Всього з бюджетів усіх рівнів на організацію оздоровлення та відпочинку дітей області планується залучити понад 27 млн. грн., що майже на 3,5 млн. грн. більше, ніж в минулому році.
За інформацією, наданою в.о. начальника управління освіти, культури, молодіжної політики, спорту та туризму Комінтернівської райдержадміністрації Валентиною Пінонік, усі навчальні заклади району готові до проведення літнього оздоровчого сезону. В цьому році проведення оздоровчого сезону відбуватиметься в дві зміни.

. На Комінтернівський район припадає понад половина портфельних інвестицій в область

За інформацією, наданою районним відділом статистики, у І кварталі поточного року підприємствами та організаціями всіх форм власності за рахунок усіх джерел фінансування було освоєно 115181 тис. грн. капітальних інвестицій. Переважну частку з них (96,5 відсотка) становили інвестиції в основний капітал (у капітальне будівництво і придбання машин та обладнання).
Прямі іноземні інвестиції було вкладено у 15 підприємств і їх загальний обсяг у першому кварталі склав 45742,20 тис. дол. США (6,4 відсотка від загального обсягу прямих інвестицій в область). Станом на 1 квітня 2007 року портфельні інвестиції склали 5647,49 тис. дол. США, що становить 50,9 відсотка від загального обсягу портфельних інвестицій в область.
Зовнішньоторговельний оборот товарів та послуг у першому кварталі цього року становив 17258,66 тис. дол. США і у порівнянні з відповідним періодом 2006 року збільшився на 6,6 відсотка (або на 1075,27 тис. дол. США). Обсяг зовнішньої торгівлі послугами становив 9710,94 тис. дол. США (56,3 відсотка загального зовнішньоторговельного обороту району) і у порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшився на 35,6 відсотка.

Зростає середньомісячна зарплата

Як повідомили у районному відділі статистики, динаміка рівня середньомісячної заробітної плати у першому кварталі 2007 року мала тенденцію до зростання. Розмір середньомісячної заробітної плати за березень цього року перевищував розміри соціальних гарантій, а саме: на 81,5 відсотка рівень прожиткового мінімуму для працездатних осіб (525,00 грн.), та в 2,4 рази – розмір мінімальної заробітної плати (400,00 грн.). За рівнем середньої заробітної плати першість утримували працівники, які здійснюють операції з нерухомістю, та транспорту. Оплата праці на підприємствах цих видів діяльності перевищила середній показник по економіці в 1,9 – 2,2 рази.
Пройшли змагання санітарних дружин

Відповідно до розпорядження голови Комінтернівської райдержадміністрації № 563 від 07.05.2007 «Про підготовку і проведення районних змагань санітарних дружин», 26 травня на базі центральної районної лікарні відбулися змагання санітарних дружин. Змагання проводив начальник відділу надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення апарату райдержадміністрації Сергій Мельничук. Активну допомогу учасникам змагань надали головний лікар Володимир Гриценко та медперсонал ЦРЛ. Під час цих змагань їх учасники продемонстрували свої теоретичні знання та практичні вміння діяти у надзвичайних ситуаціях. Переможцем стала санітарна дружина СВК «Світанок», яка бере участь у подібних змаганнях ось уже понад два десятиліття і має чималий досвід. Друге місце вибороли сандружинники Петрівського державного аграрного технікуму, третє – дружинники з Сичавської сільради. Переможці були нагородження кубками та подарунками. На жаль, як повідомили у відділі надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, більшість із запрошених сандружин проігнорували цей конкурс, хоча, відповідно до чинного законодавства, кожна організація та установа повинна мати санітарний пост.

Перевиконано план

Як повідомила під час апаратної наради начальник фінансового управління райдержадміністрації Ольга Задорожна, з початку року план надходження доходів, що формуються на території району, виконано на 156,7 відсотка: при плані 11 млн. 327 тис. грн. надійшло 17 млн. 749 тис. грн. За травень в доход районного бюджету надійшло понад 7 мільйонів гривень.

Надходження до державного бюджету забезпечено в повному обсязі

За інформацією, озвученою під час апаратної наради при голові райдержадміністрації начальником ДПІ у Комінтернівському районі Володимиром Ілечком, на даний час план по надходженням до державного бюджету у районі виконано, незважаючи на те, що він був суттєво збільшений: з двох мільйонів до 6 млн. 833 тис. грн.

Відроджується ПСП «Новоукраїнське»

Як повідомили нові засновники ПСП «Новоукраїнське», на даний час тут посіяно 150 га соняшника та 200 га ячменя, ще 300 га залишено під пари. Нагадаємо, що засновники прийшли на підприємство у середині посівної кампанії, коли у господарстві не проводилося жодних робіт. Зараз на птахівничих фермах тривають підготовчі роботи для завезення партії молодняку бройлерів. Вже третій місяць працівники «Новоукраїнського» вчасно отримують заробітну плату, крім того, заборгованість по зарплаті вже погашено.

Наслідки ревізії КРУ

24 травня відбулася позачергова колегія при голові райдержадміністрації, на яку було винесено питання про результати комплексної ревізії виконання бюджетів району. Про підсумки проведення ревізії доповів керівник бригади ревізорів, які протягом місяця працювали у Комінтернівському районі, заступник начальника КРУ в Одеській області Іван Міхов. Він проаналізував стан виконання та формування бюджетів Комінтернівського району за 2005-2006 роки та І квартал 2007 року, а також подякував керівникам установ та організацій, які створили належні умови праці для ревізорів. Іван Міхов зазначив, що протягом перевірки 90 відсотків порушень було виправлено.
За результатами ревізії контрольно-ревізійним управлінням було складено 15 протоколів для притягнення до адміністративної відповідальності посадових осіб, винних у допущених порушеннях. Матеріали 6 ревізій направлені до правоохоронних органів, до окремих бюджетних установ застосовані фінансові санкції .
Під час колегії з доповідями про усунення порушень виступили директор територіального центру Тетяна Краюшкіна, головний лікар району Володимир Гриценко, заступник голови РДА з соціальних питань, начальник управління освіти, культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жанна Виноградова, заступник голови Чорноморської селищної ради Валентина Харитонова, голова Комінтернівської селищної ради Лариса Каменовська, а також начальник фінансового управління райдержадміністрації Ольга Задорожна.

Надходження до місцевих бюджетів можна було б збільшити

Як повідомив під час колегії Іван Міхов, ревізією було встановлено, що затвердження місцевими радами ставок податку на землю на 2006 рік не сприяло збільшенню надходжень як від плати за землю, так і орендної плати, яка відповідно до чинного законодавства не повинна бути меншою, ніж плата за землю та перевищувати 10 відсотків грошової оцінки землі. Внаслідок співставлення застосованих ставок орендної плати з її граничним розміром було встановлено, що при застосуванні максимально передбаченої законом ставки додаткові надходження бюджетів усіх рівнів на період до 49 років можливо збільшити на 15,8 млн. грн.
Водночас аналіз 21 договору, укладеного райдержадміністрацією на оренду земельних ділянок за межами населених пунктів, показав, що визначена орендна плата значно перевищувала встановлені сільськими та селищними радами ставки плати за (від 17 до 246 разів) та не перевищувала 10 відсотків нормативно-грошової оцінки, що відповідає вимогам Закону України «Про оренду землі».

Місцеві бюджети понесли значні втрати

Під час колегії при голові райдержадміністрації заступник начальника КРУ в Одеській області Іван Міхов повідомив, що укладені у 2001 році договори оренди між головами Комінтернівської районної ради (Симуликом В.Д.), Красносільської та Крижанівської сільських рад з головою Одеської міської ради Боделаном Р.Б. про передання до меж м. Одеси відповідно 526 та 361 га землі призвели до значних втрат бюджетів зазначених сільських рад. Внаслідок таких дій Красносільська сільрада втратила 2399,1 тис. грн., а Крижанівська – 81,9 тис. грн.

Просмотров: 845 | Добавил: genova | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Login Form

Календар новин
«  Май 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук

Friends Links
Завантаження ...
Ноутбуки, мониторы, компьютеры
Игры для компьютера и КПК
Сеть, сетевое обеспечение
Бесплатный софт для компьютеров
Как отремонтировать компьютер?

Site Statistics

Copyright MyCorp © 2006