Site home
Четверг
02.05.2024
14:34
| RSS
Tиждень
Інформаційно-аналітична газета громадськості Комінтернівського району


Головне меню

Начало » 2007 » Май » 31 » Інвестиційний форум
Інвестиційний форум
Міжнародний форум інвестицій та інновацій

31 травня у виставково-торгівельному приміщенні Одеського морвокзалу відбувся ІV Міжнародний форум інвестицій та інновацій, котрий уже четвертий рік поспіль проходить на теренах Одеської області. Засновниками форуму є Асамблея європейських регіонів, міністерство економіки України, міністерство закордонних справ України, Агентство інвестицій та інновацій, Одеська облдержадміністрація, Одеська обласна рада. У заході взяли участь голова облдержадміністрації Іван Плачков, голова обласної ради Микола Скорик, представники міністерств та відомств, керівники підприємств та організацій, в тому числі і зарубіжних, а також делегації з районів Одеської області.
Виступаючи перед учасниками форуму, Іван Плачков зазначив, що даний захід став однією з найголовніших подій у регіоні, адже залучення інвестицій та використання інноваційних технологій є запорукою розвитку усіх галузей економіки. Одеська область є однією з найпривабливіших в Україні з точки зору інвестування і на сьогоднішній день посідає 5 місце в країні за обсягом вкладених інвестицій. Минулого року обсяг прямих іноземних інвестицій В Одеську область становив 703 млн. дол. США, обсяг портфельних інвестицій становив 70 млн. дол. США. Потенціал області становить 6,5 млрд. дол. США.
Пріоритетними напрямками вкладення інвестицій Іван Плачков назвав туризм та рекреацію, розвиток транспорту, логістик, інфраструктури, агропромисловий комплекс, новітні технології. Голова Агентства інвестицій та інновацій Віктор Івченко повідомив, що з початку незалежності в Україну надійшло близько 21 млрд. дол. США іноземних інвестицій, хоча потенціал нашої держави є значно вищим. «Разом з іноземним капіталом у галузі економіки приходить нове життя, котре цілком відповідає міжнародним стандартам», - зауважив він.
В рамках форуму пройшли виставка-презентація інвестиційних та інноваційних програм регіону, спеціалізовані семінари та круглі столи з питань інвестицій, в яких взяли участь представники міжнародних інвестиційних фондів, крупних компаній, юридичних і консалтингових фірм, керівників підприємств області.
В інвестиційному форумі, як минулого року, взяв участь Комінтернівський район, котрий, за одностайним висновком відвідувачів нашого виставкового павільйону, був найкраще презентованим. Цього разу акцент було зроблено на розвиток сільського господарства, яке на сьогодні має гостру потребу в іноземних інвестиціях. Свою продукцію та технології представили СП ТОВ «Векка», ТОВ «Перлина саду», СВК «Світанок», БЕМПП «СаШик», ТОВ «Гелека-М», ПП «Громлюк».
Справжньою «полуничкою» форуму стала продукція, презентована «Перлиною саду», - вишукані торти з полуниць, полуниці з вершковим кремом, полуниці в тісті, торт з полуниць, желе з полуниць, просто полуниці, - все це диво милувало око і закликало підійти ближче. А ще дівчатка у сукенках кольору стиглих полуниць, які люб’язно пропонували всім відвідувачам павільйону скуштувати смачні ягоди. До речі, за дві години виставки полуницю з’їли повністю, адже наш павільйон, напевно, відвідали всі учасники форуму. Крім того, технологіями «Перлини саду» серйозно зацікавилися іноземні делегації, зокрема з Польщі. «Ми працюємо лише один рік і залучаємо у виробництво іноземні інвестиції. Результат – ми виробляємо смачний, екологічно чистий та унікальний продукт», - сказав голова підприємства Валерій Волченко.
Голова Комінтернівської райдержадміністрації Людмила Прокопечко розповіла відвідувачам виставки про перспективи розвитку району, особливо наголосивши на перспективах розвитку агропромислового комплексу. «У нас є багаті, плодючі землі, тому вкладати у них свій капітал дуже вигідно», - зазначила вона. Крім того, велику перспективу мають наукові технології, активне впровадження яких незабаром розпочнеться на території району. До речі, як відзначив перший заступник голови облдержадміністрації Борис Звягінцев, Комінтернівський район готовий прийняти до кінця року 100 млн. дол. інвестицій. На завершення виставки голова облдержадміністрації Іван Плачков зазначив, що Комінтернівський район справив на нього гарне враження і із задоволенням прийняв у подарунок від нашої делегації кошик з рідкісними трояндами, вирощеними Миколою Громлюком.


Євгенія ГЕНОВА.

Просмотров: 1196 | Добавил: genova | Рейтинг: 2.0 |
Всего комментариев: 3
3 Hitomi  
0
Aricetls like this just make me want to visit your website even more.

2 Сахиндрон  
0
Клубнику не привезли... Жмоты!

1 Ваня  
0
Супер! Ваш сайт - лучший!

Имя *:
Email *:
Код *:

Login Form

Календар новин
«  Май 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук

Friends Links
Завантаження ...
Ноутбуки, мониторы, компьютеры
Игры для компьютера и КПК
Сеть, сетевое обеспечение
Бесплатный софт для компьютеров
Как отремонтировать компьютер?

Site Statistics

Copyright MyCorp © 2006