Site home
Четверг
02.05.2024
13:15
| RSS
Tиждень
Інформаційно-аналітична газета громадськості Комінтернівського району


Головне меню

Начало » 2007 » Июнь » 7 » Останні новини
Останні новини
Колегія розглянула ряд питань

6 червня відбулося засідання колегії при голові райдержадміністрації, в ході якого було розглянуто такі питання: 1. Про виконання делегованих повноважень виконкомом Фонтанської сільської ради, 2. Про організацію роботи по збиранню ранніх зернових, 3. Про роботу закладів охорони здоров'я в районі, 4. Про підготовку дитячих закладів до роботи в оздоровчий період 2007 року, 5. Про підсумки проведення двомісячника з наведення належного санітарного стану, 6. Про створення та функціонування сільських та селищних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, 7. Про відзначення 75-річниці Голодомору, 8. Про ветеринарно-санітарний стан ринків в районі, 9. Про використання державної символіки в установах району, 10. Про готовність до відкриття дитячих майданчиків.

Недоліки і досі не усунуті

Під час колегії з доповіддю про виконання Фонтанської сільрадою делегованих повноважень виступив сільський голова Віктор Мовчан. Нагадаємо, що розгляду даного питання на колегії передувало проведення виїзної приймальні голови райдержадміністрації у Фонтанці, про що ми вже повідомляли. Незважаючи на те, що у роботі виконкому сільської ради було виявлено цілий ряд серйозних недоліків, жодної інформації про усунення вказаних помилок Віктор Мовчан не надав. Натомість він знову, як і в попередні роки, пообіцяв провести ремонт у дошкільних закладах, газифікувати дитячий садок №2, відремонтувати будинок культури тощо. Як повідомила начальник відділу освіти та молодіжної політики Валентина Пінонік, після проведення виїзної приймальні на території сільради знову побувала комісія, котра перевірила стан справ з виправленням недоліків, однак ніяких зрушень в роботі виконкому помічено не було. Голова райдержадміністрації Людмила Прокопечко повідомила, що у найближчий час РДА ініціюватиме розширене засідання виконкому Фонтанської сільської ради, на якому з доповідями щодо ситуації з виконанням делегованих повноважень виступлять представники райдержадміністрації. Вони також запропонують шляхи виходу з кризи, що склалася на території сільради.

Медичним закладам не вистачає фахівців

Як повідомив на колегії головний лікар району Володимир Гриценко, для медичного обслуговування населення району потрібно 802 чол., але фактично у закладах охорони працюють 667 чол. Головний лікар відмітив, що кадрова проблема у районі залишається досить гострою, медичні заклади потребують педіатрів-неонатологів, терапевтів, отоларингологів, фельдшерів, медсестер, рентгенологів, лікарів сімейної медицини.

Закуплено медичне обладнання

За інформацією, наданою головним лікарем району Володимиром Гриценком, у 2006 році Комінтернівська центральна районна лікарня отримала позабюджетні кошти у розмірі 152,7 тис. грн., які були спрямовані на придбання медикаментів, інвентарю та господарські витрати.
З метою покращення надання медичної допомоги мешканцям району минулого року було придбано медичне обладнання на загальну суму 418,1 тис. грн., що на 160 тис. грн. більше, ніж у 2005 році. Зокрема, для районної лікарні придбано апарат УЗД, електрокардіограф, дозатор інфузомат, рефрижераторна центрифуга, стоматологічна установка та фізіотерапевтичне обладнання, сільські амбулаторії та ФАПи також отримали різноманітне обладнання.
У І кварталі поточного року за рахунок централізованої поставки район отримав 5 комплектів для амбулаторій загальної практики сімейної медицини на суму 318 тис. 167 грн.(Олександрівська, Кремидівська, Свердловська, Чорноморська, Першотравнева) та 5 комплектів для ФАПів на суму 156 тис.825 грн.

Жахлива статистика

У Комінтернівському районі починаючи з 1995 року було зареєстровано 687 пацієнтів з ВІЛ-інфекцією, - повідомив головний лікар Володимир Гриценко. На початок 2006 року на обліку знаходилось 332 пацієнти з підтвердженим діагнозом ВІЛ-інфекції, на даний час на диспансерному обліку перебувають 372 хворих. Пацієнтів, які мають Ш-IV клінічну стадію, тобто хворі на СНІД, у Комінтернівському районі 73. Крім того, на обліку в медичних закладах перебувають 25 дітей, народжених від ВІЛ-інфікованих матерів, а з підтвердженим діагнозом ВІЛ-інфекції – 2. Володимир Гриценко також повідомив, що протягом 2006 року було зареєстровано 9 ВІЛ-інфікованих вагітних. З 1995 по 2006 роки у нашому районі від СНІДу померли 174 людини, а лише в цьому році – 34.

Зростає народжуваність

За перший квартал 2007 року в районі зареєстровано 187 народжень, що на 50 малюків більше, ніж за аналогічний термін минулого року, - проінформував під час колегії головний лікар району Володимир Гриценко. Показник народжуваності склав 2,7 на 1 тисячу населення проти 2,0 за І квартал 2006 року. У І кварталі поточного року померло 229 чоловік, що на 67 чол. Менше, ніж у минулому році. Показник загальної смертності склав 3,3 проти 4,36 у минулому році. Малюкової смертності у першому кварталі не зареєстровано.

У навчальних закладах розпочався сезон оздоровлення

Як повідомила під час колегії заступник начальника управління ОКМПСТ, начальник відділу освіти Валентина Пінонік, протягом літа планується оздоровити 5758 дітей шкільного віку, що становить 95 відсотків від загальної кількості учнів. На харчування дітей шкільного віку виділено 250 тис. грн. бюджетних коштів. У районі діють 29 таборів з денним перебуванням, 28 таборів праці та відпочинку, 19 профільних таборів. Всі 19 дошкільних навчальних закладів переведені на тримісячний термін оздоровлення з 1 червня по 31 серпня. На час оздоровлення видатки на харчування у дитячих садках збільшені на 10 відсотків. Всього на харчування вихованців дитячих дошкільних закладів виділено 431 261 грн. бюджетних коштів, позабюджетних – 2365 грн.
Валентина Пінонік відзначила роботу голови Красносільської сільської ради Миколи Майдебури, який вже другий рік поспіль надає вагому допомогу у проведенні літнього оздоровлення дітей. Зокрема, цього року Красносільському НВК було придбано 52 путівки до Софіївського парку, 10 путівок в дитячий оздоровчий табір м. Одеса, спортивний інвентар для школи, іграшки для дитячого садка, морозиво. Кубанський НВК та Корсунська школа також отримали солодощі та спортивний інвентар.

На ринках зафіксовано порушення

Під час колегії заступник голови райдержадміністрації, начальник управління агропромислового розвитку Георгій Колісніченко повідомив про результати перевірки, яка проводилася на ринках району. За його інформацією, на ринках району зафіксовано значні порушення вимог «Правил торгівлі на ринках» та «Ветеринарно-санітарних правил для ринків». На жаль, виявлено факти, коли громадянам надавалися торгівельні місця для реалізації продукції тваринного та рослинного походження, які не прийшли ветеринарно-санітарний контроль (зокрема на ринку «Комінтернівський»). Адміністрацією даного ринку не в повній мірі виконується Указ Президента України «Про заходи щодо вдосконалення функціонування ринків з продажу продовольчих і непродовольчих товарів», не створені відповідні умови торгівлі швидкопсувними продуктами, допускається реалізація молочних продуктів в поліетиленовій тарі повторного використання, - зауважив Георгій Колісніченко.

Результати двомісячника благоустрою

В ході колегії з інформацією про підсумки проведення двомісячника з наведення належного санітарного стану виступив заступник голови райдержадміністрації з питань житлово-комунального господарства та капітального будівництва Георгій Коменда. Він повідомив, що, згідно з розпорядженням голови райдержадміністрації, з 17 березня по 17 травня поточного року проводився двомісячник з наведення належного санітарного стану і благоустрою населених пунктів та прилеглих територій району. В даній акції взяли участь всі сільські та селищні ради. На території рад привели в належний санітарний та технічний стан кладовища, братські й поодинокі могили та інші пам'ятні місця, забезпечено вивезення й утилізацію сміття, ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ та утримання в належному стані сміттєзвалищ. Під час акції були впорядковані паспортизовані сміттєзвалища та ліквідовані 41 несанкціоноване сміттєзвалище. Також на території району висаджено 4249 дерев і 1656 кущів, у цій роботі взяли участь 5607 чоловік. За період двомісячника було створено 6 нових парків загальною площею більше 2 га, упорядковано 28,86 га парків, скверів, алей загальною площею. Площа нових лісових насаджень склала понад 4 га..

Першочергове завдання хліборобів

Як повідомив під час колегії заступник голови райдержадміністрації, начальник управління агропромислового розвитку Георгій Колісніченко, першочерговим завданням хліборобів на даний час є забезпечення насіннєвим матеріалом. Для закладки врожаю 2008 року необхідно підготувати 13481 т насіннєвого матеріалу, тож уже зараз необхідно укладати міжгосподарські угоди з придбання чи обміну насіння. За домовленістю з ЗАТ «Селена» при Одеському селекційному інституті управління агропромислового розвитку райдержадміністрації з 5 червня 2007 року приймає заявки на насіння зернових культур (еліти та 1 репродукції), є також попередня домовленість з насіннєвим господарством «Зернове» про відпуск насіння озимих культур господарствам району в першу чергу. Для отримання насіннєвого матеріалу перш за все необхідно провести апробацію посівів і оформити акти апробації, - зазначив Георгій Колісніченко.

Просмотров: 772 | Добавил: genova | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 1
1 Gerrie  
0
I seahcred a bunch of sites and this was the best.

Имя *:
Email *:
Код *:

Login Form

Календар новин
«  Июнь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пошук

Friends Links
Завантаження ...
Ноутбуки, мониторы, компьютеры
Игры для компьютера и КПК
Сеть, сетевое обеспечение
Бесплатный софт для компьютеров
Как отремонтировать компьютер?

Site Statistics

Copyright MyCorp © 2006