Site home
Четверг
02.05.2024
14:36
| RSS
Tиждень
Інформаційно-аналітична газета громадськості Комінтернівського району


Головне меню

Начало » 2007 » Июнь » 14 » Хто згуртує громаду?
Хто згуртує громаду?
9 червня у селищі Нові Біляри відбувся виїзний прийом громадян, котрий провели заступники голови Комінтернівської райдержадміністрації, керівники районних державних установ та організацій. Під час прийому посадові особи розповіли про перспективи розвитку населеного пункту та відповіли на питання щодо вирішення юридичних, соціальних, екологічних проблем новобілярців. На жаль, під час прийому члени виконкому селищної ради продемонстрували своє невміння або ж небажання організувати нормальну роботу виїзної приймальні. Наприклад, на прохання запросити громадян до приміщення, в якому проходило засідання, один з працівників виконкому відповіла: «От підіть і скажіть їм». Як з’ясувалося під час прийому, така позиція притаманна і голові селищної ради Ользі Налисник, котра протягом усього прийому відмовчувалася і фактично не відповіла по суті на жодне питання своїх односельців.
З самого початку увагу всіх, хто прибув цього дня до Нових Біляр, привернула непоінформованість мешканців селища про те, що відбувається на території їхнього населеного пункту та відсутність єдиного бачення перспектив подальшого розвитку селища. Так, одні новобілярці бажають приєднатися до міста Южне, інші хочуть, щоб їх відселили із селища до Одеси, треті ж вважають, що у Нові Біляри треба проводити газ і відроджувати інфраструктуру, а відселення їм непотрібне. У той же час селищна рада не зробила жодного кроку, спрямованого на подолання розколу серед громади.
Ще однією проблемою, яка непокоїть громадян, є екологічний стан, адже селище розташоване поблизу декількох крупних підприємств, в тому числі й Одеського припортового заводу. За словами мешканців Нових Біляр, голова селищної ради, яка очолює штаб цивільного захисту населення, не проводить з односельцями ніякої роз’яснювальної роботи. Більше того, селищна рада не інформує про ці проблеми райдержадміністрацію та відповідні установи району.
Нагальним питанням, яке турбує новобілярців, є відсутність нормального медичного обслуговування. Для того, щоб відкрити сільську амбулаторію і нарешті вирішити це питання, необхідно, щоб у селищі проживало 1000 осіб. Однак, як з’ясувалося, голова селищної ради достеменно не знає, скільки ж людей проживає на цій території. Начальник фінансового управління райдержадміністрації Ольга Задорожна повідомила, що, як тільки кількість жителів сягне 1000 (а зараз до цієї заповітної цифри не вистачає декілька десятків), амбулаторію у Нових Білярах відкриють – проблем з фінансуванням не буде. Справа за малим – провести перепис населення на кожній вулиці, чим, до речі, вже зайнялися деякі депутати селищної ради. Але і тут не все гаразд – одна з депутатів заявила, що вже провела перепис на своїй вулиці, однак не може взяти у селищній раді необхідну документацію…
Таким чином, незважаючи на значну соціальну напругу, котра існує у Нових Білярах, виконком селищної ради чомусь нічого не робить для того, щоб нейтралізувати конфліктну ситуацію, хоча більшість питань вирішити не так уже й складно – треба лише частіше спілкуватися з громадою. До речі, як сказав один з мешканців селища, голова виконкому не інформує односельців про свою роботу, тож і дізнатися про те, чи вирішуються їх проблеми і як саме, вони не можуть. Звідси – потік скарг у вищі інстанції, звідси – протистояння всередині громади і відсутність налагодженої співпраці влади і суспільства.
Просмотров: 764 | Добавил: genova | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Login Form

Календар новин
«  Июнь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пошук

Friends Links
Завантаження ...
Ноутбуки, мониторы, компьютеры
Игры для компьютера и КПК
Сеть, сетевое обеспечение
Бесплатный софт для компьютеров
Как отремонтировать компьютер?

Site Statistics

Copyright MyCorp © 2006