Site home
Четверг
02.05.2024
12:26
| RSS
Tиждень
Інформаційно-аналітична газета громадськості Комінтернівського району


Головне меню

Начало » 2007 » Июнь » 15 » Безглуздя починає і виграє
Безглуздя починає і виграє
Комінтернівський районний будинок культури, який перебуває в аварійному стані, реконструювати не будуть – за це виступає більшість депутатів районної ради.


Напевно, якби десь існував рейтинг безглуздості, то остання позачергова сесія Комінтернівської районної ради однозначно посіла б у ньому перше місце, залишивши далеко позаду всіх конкурентів. Головне питання з тих, які розглянули депутати, було присвячене ситуації, що склалася у сільському господарстві внаслідок посухи. Народні обранці вирішили направити звернення до вищого керівництва держави, в якому повідомили про те, що господарства району потерпають від посухи і виклали своє бачення підтримки сільськогосподарського товаровиробника. Наприклад, депутати порекомендували надати селянам державну фінансову підтримку, стабілізувати ціни на паливно-мастильні матеріали, зменшити розмір податків тощо. Нагадаємо, що нещодавно Одеську область та інші південні регіони вже відвідали Президент України, міністр агропромислового розвитку та спеціальні урядові комісії, за наслідками роботи яких було прийнято відповідні постанови, в тому числі і постанову Кабінету міністрів від 4 червня 2007 р. № 794. В чому сенс прийняття цього звернення, котре абсолютно нічого не вирішує і анітрішечки не допомагає аграріям, цілком зрозуміло – треба було ще раз продемонструвати мешканцям району свою турботу про них.
Однак найцікавішим чи то пак найбезглуздішим рішенням була відмова більшості депутатського корпусу внести до порядку денного питання про надання погодження на початок проектно-пошукових робіт з реконструкції Комінтернівського районного будинку культури. Справа в тім, що приміщення будинку культури перебуває на балансі районної ради, тож незважаючи на те, що райдержадміністрація знайшла можливість і необхідні кошти на його реконструкцію, дозвіл на проведення цих робіт повинна дати саме райрада. З ініціативою внести це питання до порядку денного виступили депутати від фракції Блоку Людмили Прокопечко «Наша Україна», однак депутатська більшість вирішила цього не робити і відкласти питання реконструкції «на потім», тобто, як це зазвичай буває, не вирішувати його ніколи. Зазначимо, що жодної копійки з бюджетних коштів на реконструкцію будинку культури виділено не буде – всі роботи планується провести за рахунок вкладення інвестицій. Голова районної ради Дмитро Макосій, а разом з ним і більшість депутатів навели з цього приводу досить дивний аргумент: мовляв, спочатку треба зробити воду в районі. При цьому вони чомусь не врахували те, що кошти на водогін аж ніяк не пов’язані з коштами, спрямованими на реконструкцію будинку культури, і гроші, заплановані на ремонтні роботи, не можуть бути залучені на проведення водогону. Тим більше, що це питання вже фактично вирішено: новий водогін Свердлове – Комінтернівське розпочнуть будувати вже в цьому році, і аж ніяк не стараннями райради. Але справжні причини, очевидно, ховаються в іншій площині, про що сказав один з депутатів: «Ми що, хочемо зробити комусь піар?». Ну що ти на це скажеш: якщо депутатам байдуже, що діти-учасники художньої самодіяльності проводять репетиції на вулиці, що будинок культури будь-якої миті може зруйнуватися, то нехай народні обранці пояснять громаді, що вони просто не хочуть «піарити» голову райдержадміністрації. До речі, жоден із депутатів, які фактично виступають проти реконструкції, не навідалися до будинку культури. Натомість там побувала автор цієї статті: донесхочу погойдалася на підлозі бібліотеки, відчувши небувалий екстрим, позазирала у наскрізні дірки в підлозі другого поверху, оглянула симпатичні тріщини небувалої глибини у стелі… Рекомендую всім депутатам: не пропустіть можливість підвищити рівень адреналіну в крові, приходьте у Комінтернівський районний будинок культури, на вас чекають шикарні атракціони в режимі реального часу і ще реальнішої небезпеки. Якщо раптом вам щось упаде на голову або ви, не дай Бог, провалитеся (треба обов’язково робити це принципово і не втрачаючи депутатської гідності), – не панікуйте, головне, щоб ви не дали можливість голові РДА зробити собі піар.
Під час сесії депутати прийняли рішення про проведення районного конкурсу сільських та селищних рад на кращий санітарний стан та благоустрій. Придумали і призи переможцям – автомобілі тим, хто посяде перше і друге місця. Добре, звичайно, але чомусь виникає побоювання: чи не передумає потім депутатська більшість на чолі з головою райради Дмитром Макосієм і чи не відбере ці автомобілі? Адже, як ви пам’ятаєте, не так давно він наполегливо рекомендував головам сільських рад, які перемогли у конкурсі «Село моє, для мене ти єдине», продати виграні автівки... Тим більше, що, як любить казати депутат від Партії регіонів Раїса Делікатна, людям нема за що купити хліба – для чого ж дарувати сільрадам автомобілі?

Євгенія ГЕНОВА.

Просмотров: 705 | Добавил: genova | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Login Form

Календар новин
«  Июнь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пошук

Friends Links
Завантаження ...
Ноутбуки, мониторы, компьютеры
Игры для компьютера и КПК
Сеть, сетевое обеспечение
Бесплатный софт для компьютеров
Как отремонтировать компьютер?

Site Statistics

Copyright MyCorp © 2006