Site home
Среда
22.05.2024
00:00
| RSS
Tиждень
Інформаційно-аналітична газета громадськості Комінтернівського району


Головне меню

Начало » 2008 » Март » 20 » Відзначено на найвищому державному рівні
Відзначено на найвищому державному рівні
На цьому тижні у м. Київ відбулася Всеукраїнська козацька рада, в роботі якої взяв участь Президент Віктор Ющенко. Під час заходу, приуроченому до 360-ої річниці початку визвольної війни середини XVII століття, Президент повідомив, що має намір подати до Верховної Ради законопроект про засади відновлення та розвитку українського козацтва та висловив переконання, що такий закон сприятиме консолідації українських козацьких організацій.
У своєму виступі Віктор Ющенко закликав козацькі організації брати участь у культурних проектах, спрямованих на відновлення української історії, зокрема відновлення гетьманської столиці Батурин, організацію музею «Мистецький арсенал», відродження пам'яток козацької історії та вшанування 75-х роковин трагедії Голодомору 1932-1933 років.
Глава держави охарактеризував українське козацтво як унікальну сторінку української історії, подібних до якої немає в історіях інших країн, а самих козаків – як «лицарів своєї нації», людей, готових загинути заради своєї Батьківщини та її незалежності.
Президент України подякував учасникам Всеукраїнської козацької ради за служіння Україні і самій козацькій ідеї та вручив державні нагороди видатним представникам козацьких організацій.
За вагомий особистий внесок у розвиток історико-культурних традицій українського козацтва та патріотичне виховання молоді Віктор Ющенко нагородив орденом «За заслуги» III ступеня Сергія Гуцалюка – отамана громадської організації «Чорноморське гайдамацьке з'єднання», активного учасника громадських подій у Комінтернівському районі.
Як відомо, «Чорноморське гайдамацьке з’єднання» створене у 2005 році, його основною метою є, за словами активістів організації, об’єднання зусиль українських патріотів задля культурницької та історичної пропаганди української ідеї на Півдні України, охорони громадського порядку, підготовки національно свідомої та здорової молоді, відродження традицій українського козацтва у сфері кінного спорту, охорони навколишнього середовища.
Гайдамаки співпрацюють з державною екологічною інспекцією, державним управлінням охорони довкілля в Одеській області, Одеським національним університетом ім. І.І. Мечникова, відділом історії козацтва на Півдні України НДІ історії козацтва Інституту історії НАНУ, з органами місцевого самоврядування тощо. На даний час «Чорноморське гайдамацьке з’єднання» працює над виданням «Комінтернівщина туристична», предметом якої є всебічне дослідження об’єктів культурної спадщини району.

Біографічна довідка
Гуцалюк Сергій Борисович народився 14 листопада 1971 року в селі Кульчини Красилівського району Хмельницької області. Виріс у селі Корсунці Комінтернівського району Одеської області.
1979 – 1981 р. – Корсунська восьмилітня школа.
1981 – 1987 р. – СШ № 67 м. Одеса.
1987 – 1991 р. – Одеський технікум газової та нафтової промисловості (технік-електромеханік).
1993 – 1999 р. – ОНУ ім. Мечникова, історичний факультет (історик, викладач історії України).
З 1990 р. перебуває в українському козацтві. Член громадської Ради при Управлінні охорони навколишнього середовища в Одеській області. Співавтор декількох наукових та науково-популярних видань з історії козацтва на півдні України. Співробітник відділу історії козацтва на півдні України НДІІК при НАН України. Громадський інспектор з охорони довкілля Державної екологічної інспекції в Одеській області.
Одружений. Дружина – Гуцалюк Василина Іванівна 1975 р.н., син – Гуцалюк Роман 1994 р.н.

Просмотров: 709 | Добавил: genova | Рейтинг: 3.0 |
Всего комментариев: 1
1 Carla  
0
Okay I'm covninecd. Let's put it to action.

Имя *:
Email *:
Код *:

Login Form

Календар новин
«  Март 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Friends Links
Завантаження ...
Ноутбуки, мониторы, компьютеры
Игры для компьютера и КПК
Сеть, сетевое обеспечение
Бесплатный софт для компьютеров
Как отремонтировать компьютер?

Site Statistics

Copyright MyCorp © 2006