Site home
Суббота
04.05.2024
01:54
| RSS
Tиждень
Інформаційно-аналітична газета громадськості Комінтернівського району


Головне меню

Начало » 2008 » Апрель » 14 » Свято визволення
Свято визволення
4 квітня у селищі Комінтернівське відбувся урочистий мітинг з нагоди 64-ої річниці визволення райцентру від фашистських загарбників. В урочистостях взяли участь голова Комінтернівської райдержадміністрації, голова районної ради, голова селищної ради, представники управлінь та організацій району, ветерани та учасники Великої Вітчизняної війни, а також мешканці селища.

Вітаючи всіх мешканців Комінтернівського з цим святом, голова РДА Людмила Прокопечко відзначила, що ветерани – це не просто почесні слова, а офіційне державне звання: «Тільки здійснивши конкретні справи щодо захисту наших ветеранів, людей похилого віку, ми можемо назвати себе гідними та вдячними нащадками тих, хто не шкодував своїх сил і здоров’я для нашої держави», - сказала голова райдержадміністрації.

Під час мітингу до мешканців Комінтернівського також звернувся ветеран Великої Вітчизняної війни Іван Андрійович Гапоненко, котрий поділився своїми спогадами про роки війни та післявоєнної відбудови райцентру, а також побажав землякам ніколи не відчути на собі подих війни.

Цього ж дня урочисті заходи, присвячені визволенню від німецько-фашистських загарбників, відбулися у селі Кірове. Під час мітингу голова Кіровської сільської ради Тетяна Крученко привітала присутніх зі святом визволення села та 85-ою річницею з дня утворення Комінтернівського району. Вона також вручила почесні грамоти Одеської обласної ради інваліду Великої Вітчизняної війни Михайлові Спиридоновичу Фоміну та почесні грамоти голови Комінтернівської райдержадміністрації Ганні Івановій, вчительці-пенсіонерці Кіровської школи, Тетяні Сінчук, учительці Ониськівського навчально-виховного комплексу та Іванові Голіку, голові Ониськівської первинної ветеранської організації.
З вітальними словами до земляків також звернулися голова Кіровської первинної ветеранської організації Поліна Феліксівна Кравчук та учасник війни Галина Миколаївна Шкумат, котрі подякували за увагу, котрі місцева влада приділяє людям похилого віку, та поділилися своїми спогадами про воєнне лихоліття. Учасники урочистостей також поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам та вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання. Святкові заходи завершилися концертом, організованим Кіровським будинком культури.

4 квітня у Новомиколаївці та Олександрівці біля пам’ятників загиблим воїнам також відбулися мітинги, присвячені визволенню сіл від фашистських загарбників. У заходах узяла участь голова Новомиколаївської сільської ради Алла Денцель, котра привітала своїх односельців зі святом, а вчителі історії В.В. Мороз і Л.О. Лихолай розповіли про визвольну боротьбу рідних сіл. Літературно-патріотичну композицію про події тих років представили і школярі.
Сільський голова Алла Денцель подякувала шкільним та вчительським колективам за велику виховну і патріотичну роботу та вручила учням обох шкіл солодкі подарунки. Такі ж подарунки отримали і вихованці обох дошкільних закладів. Того ж дня сільський голова спільно з головою ветеранської організації Ю.В. Мандєвим відвідали сім’ї інвалідів Великої Вітчизняної війни Д.П. Іванова, О.М. Материкіна, А.Я. Шевцова та K.M. Чамової, привітали їх зі святом і вручили подарунки.

Просмотров: 861 | Добавил: genova | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Login Form

Календар новин
«  Апрель 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пошук

Friends Links
Завантаження ...
Ноутбуки, мониторы, компьютеры
Игры для компьютера и КПК
Сеть, сетевое обеспечение
Бесплатный софт для компьютеров
Как отремонтировать компьютер?

Site Statistics

Copyright MyCorp © 2006