Site home
Пятница
03.05.2024
21:53
| RSS
Tиждень
Інформаційно-аналітична газета громадськості Комінтернівського району


Головне меню

Начало » 2008 » Апрель » 17 » Процес обладнання пандусами наближається до завершення
Процес обладнання пандусами наближається до завершення
Під час оперативної наради з керівниками виконкомів одним з основних питань стало забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями. За інформацією, оприлюдненою заступником голови райдержадміністрації з соціальних питань Жанною Виноградовою, станом на 14 квітня пандусами обладнано 6 з 10 приміщень, що належать місцевим органам виконавчої влади, ще 2 будівлі мають вільний доступ; з 23 приміщень органів місцевого самоврядування пандусами обладнано 18, ще 3 мають вільний доступ; фактично всі 43 медичні заклади або обладнані пандусами, або мають вільний доступ, а у двох ФАПах пандуси буде встановлено після завершення ремонту. Найкраще з цією роботою справилися працівники освіти: всі школи вже обладнано пандусами, крім того, умови для вільного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями створено і в усіх дитячих садках. Найгіршою, за словами Жанни Виноградової, є ситуація з обладнанням пандусами закладів культури: із 73 приміщень пандусами ще належить обладнати 25 будівель. Незадовільною є ситуація з обладнанням пандусами адміністративних будинків органів влади, об’єктів соціального та культурного значення, що розташовані на території Кремидівської та Фонтанської сільських рад: там пандуси або взагалі відсутні, або ж споруджені з порушенням норм.
Як стало відомо, в районі проведено інвентаризацію закладів охорони здоров’я, освіти, культури та соціальних закладів щодо їх обладнання пандусами та спеціальними дзвінками для громадян з особливими потребами. Також розпорядженням голови Комінтернівської райдержадміністрації утворено районний комітет забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури та затверджено склад і положення про комітет, котрий очолює заступник голови райдержадміністрації з питань житлово-комунального господарства та капітального будівництва Георгій Коменда.
Жанна Виноградова зазначила, що протягом квітня члени комітету здійснили перевірку сільських та селищних рад щодо виконання робіт по облаштуванню пандусами. Під час таких перевірок кожному голові виконкому пропонувалося сісти в інвалідний візок та самостійно перевірити надійність споруджених пандусів та їх відповідність затвердженим нормам. Однак, як повідомили члени комітету, деякі керівники місцевих громад категорично відмовилися від такого способу перевірки – як і слід було очікувати, споруджені на території очолюваних ними місцевих рад пандуси не відповідали технічним нормам. Коментуючи такі факти, голова райдержадміністрації Людмила Прокопечко зазначила, що така поведінка є неприпустимою для очільників сільських та селищних рад і демонструє їх небажання допомогти своїм односельцям з особливими потребами.
Нагадаємо, що на території Комінтернівського району проживають понад 3 тисячі людей з обмеженими фізичними можливостями.
Просмотров: 803 | Добавил: genova | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Login Form

Календар новин
«  Апрель 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пошук

Friends Links
Завантаження ...
Ноутбуки, мониторы, компьютеры
Игры для компьютера и КПК
Сеть, сетевое обеспечение
Бесплатный софт для компьютеров
Как отремонтировать компьютер?

Site Statistics

Copyright MyCorp © 2006