Site home
Суббота
04.05.2024
06:07
| RSS
Tиждень
Інформаційно-аналітична газета громадськості Комінтернівського району


Головне меню

Начало » 2008 » Апрель » 17 » Триває підготовка до зовнішнього незалежного оцінювання
Триває підготовка до зовнішнього незалежного оцінювання
Під час апаратної наради при голові РДА, що відбулася 14 квітня, було розглянуто питання підготовки до проведення зовнішнього незалежного оцінювання у районі. За інформацією, оприлюдненою начальником відділу освіти Валентиною Пінонік, для участі у тестуванні зареєструвалися 406 осіб, 364 з яких є цьогорічними випускниками загальноосвітніх закладів району. Тестування проводитимуться викладачами Першотравневого НВК «Загальноосвітня школа І – ІІІ ст. – ліцей» та Фонтанського НВК «Загальноосвітня школа І – ІІІ ст. – гімназія», котрі пройшли спеціальне навчання в Одеському регіональному центрі оцінювання якості освіти та отримали відповідні сертифікати на право проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Тестування відбуватиметься 22 та 29 квітня – спочатку з української мови, а потім – з математики. Тестування з інших предметів, зокрема з історії, фізики, хімії, правознавства, економіки, географії та біології, абітурієнти проходитимуть на базі відповідних вищих навчальних закладів або спеціалізованих шкіл Одеси.
Як стало відомо, минулої п’ятниці відбулася координаційна рада, котрі відділ освіти провів спільно з центральною районною лікарнею, районним відділом Міністерства внутрішніх справ, співробітниками ДАІ та районного відділу Міністерства надзвичайних ситуацій. Під час наради було визначено порядок доставки учнів шкіл до місць проведення незалежного тестування та формування автобусних колон, котрі супроводжуватимуться працівниками міліції, а також каретами «Швидкої допомоги». У тих навчальних закладах, де проходитиме тестування, також чергуватимуть лікарі та співробітники органів внутрішніх справ.
Наголошуючи на необхідності чіткої організації проведення зовнішнього незалежного оцінювання, голова райдержадміністрації Людмила Прокопечко особливу увагу звернула на психологічно підготовку учнів та їх батьків до цього випробування: «У житті наших випускників буде чимало випробувань, і зовнішнє тестування – перше з них. І головне для них – це психологічна підготовка». Вона також зазначила необхідність проведення протягом цього тижня у школах спеціальних заходів для випускників та їх батьків, під час яких директори та учителі могли б дати своїм вихованцям відповідні поради, котрі допоможуть дитині вчасно зорієнтуватися та почувати себе впевнено під час тестування.
Нагадаємо, що, згідно з наказом Міністерства освіти і науки України №607 від 13.07.07, цього року вступні іспити у традиційній формі проводитися вже не будуть, тож усі особи, які планують вступити до вищого навчального закладу у 2008 році, повинні пройти зовнішнє незалежне оцінювання з української мови (обов'язково) і одного (двох) предметів (на вибір).
Просмотров: 768 | Добавил: genova | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 1
1 Erlinda  
0
That's way more clever than I was expecintg. Thanks!

Имя *:
Email *:
Код *:

Login Form

Календар новин
«  Апрель 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пошук

Friends Links
Завантаження ...
Ноутбуки, мониторы, компьютеры
Игры для компьютера и КПК
Сеть, сетевое обеспечение
Бесплатный софт для компьютеров
Как отремонтировать компьютер?

Site Statistics

Copyright MyCorp © 2006