Site home
Среда
01.05.2024
11:57
| RSS
Tиждень
Інформаційно-аналітична газета громадськості Комінтернівського району


Головне меню

Начало » 2008 » Апрель » 22 » Живе родина – живе нація
Живе родина – живе нація
21 квітня голова Комінтернівської райдержадміністрації Людмила Прокопечко вручила ключі від нещодавно відремонтованого будинку родині Валерія Грабовенка з села Шомполи. Помешкання сім’ї Грабовенків було придбано не так давно, і протягом останніх місяців у ньому було зроблено капітальний ремонт: замінено підлогу, вікна, зроблено фасадні роботи тощо, а також придбано меблі та побутову техніку. Все це стало можливим завдяки допомозі голові РДА та меценатів, чия допомога мешканцям Комінтернівщини вже ні в кого не викликає подиву: такі вчинки з недавніх пір стали традиційними у районі.

А починалося все з того, що наприкінці минулого року голова райдержадміністрації разом з керівниками відповідних служб почала детально вивчати умови проживання багатодітних та малозабезпечених родин, а також дітей-сиріт, інвалідів та дітей, позбавлених батьківського піклування, у населених пунктах району. Відвідавши сім’ю воїна-інтернаціоналіста Валерія Грабовенка у Шомполах, котрий самотужки виховував чотирьох дітей, Людмила Прокопечко відразу ж назвала ті умови, в яких проживали ці люди, ганебними для української держави та пообіцяла допомогти. На той час Валерій разом з дітьми мешкав в одній кімнаті, де не було ані світла, ані опалення.
«Перша дружина Валерія і мати чотирьох дітей померла декілька років тому, і з тих пір він виховує їх самостійно. Едуард уже виріс, працює, має своє житло в Ізмаїльському районі, а от молодші діти – Валерій, Володимир і Яна – потребують чимало батьківської турботи, - розповідає дружина Валерія Грабовенка Марина. – Вони виростають хорошими, слухняними, допомагають нам поратися по господарству: Яна город сапає, маленький Вова траву рве, а Валерій вже допомагає сім’ї, дещо заробляє самостійно, допомагаючи односельцям у господарстві», - з гордістю розповідає про своїх прийомних дітей Марина.
Допомагали сім’ї Грабовенків усім миром: хтось придбав для них будинок, хтось зробив ремонт, хтось придбав меблі, а, наприклад, співробітники управління праці та соціальної політики подарували дітям новенький одяг, взявши таким чином активну участь у районній програмі «Державні службовці – дітям». «Ми вже навіть не просимо наших підприємців допомогти – вони самі протягують руку, - зазначила голова РДА. – Звичайно, у нас є ще немало сімей, котрі потребують нашої допомоги, але цей випадок ганьбить державу, котра колись відправила Валерія на чужу афганську війну, а потім залишила його наодинці з бідою. Ясна річ, що допомога цій родині не є винятком у нашій діяльності: щотижня наші малозабезпечені та багатодітні родини, а також сім’ї, в яких виховуються діти-сироти, діти-інваліди та діти, позбавлені батьківського піклування, отримують від нас різноманітну побутову техніку та матеріальну допомогу. Протягом двох років ми зможемо забезпечити такі сім’ї усім необхідним – це одне з наших основних завдань», - зауважила Людмила Прокопечко.
За активну допомогу сім’ї Грабовенків та участь у соціальних акціях на території району почесні грамоти голови райдержадміністрації отримали Артем Петросян, Володимир Петров, Олександр Тюх, Олександр Кононов, Ігор Кравчук, Арсен Торосян, Сергій Дьяков та Андрій Заєць. А от Степан Срога познайомився з сім’єю Грабовенків лише цього дня: дізнавшись під час прийому у голови РДА про урочистий захід, що мав відбутися у Шомполах опівдні, він побажав також долучитися до цієї акції – і прибув на подвір’я оновленого обійстя з велосипедом для наймолодших членів родини. Того ж таки дня підприємці разом з керівництвом РДА розподілили між собою обов’язки щодо подальшого облаштування будинку та присадибної ділянки.
Просмотров: 732 | Добавил: genova | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Login Form

Календар новин
«  Апрель 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пошук

Friends Links
Завантаження ...
Ноутбуки, мониторы, компьютеры
Игры для компьютера и КПК
Сеть, сетевое обеспечение
Бесплатный софт для компьютеров
Как отремонтировать компьютер?

Site Statistics

Copyright MyCorp © 2006