Site home
Пятница
17.05.2024
09:00
| RSS
Tиждень
Інформаційно-аналітична газета громадськості Комінтернівського району


Головне меню

Начало » 2007 » Июль » 30 » Замість води – чортячий свист
Замість води – чортячий свист
Про те, що у селі Першотравневе існують дуже серйозні проблеми з водопостачанням, наші читачі знають з попередніх публікацій у газеті. Нещодавно тут трапилася ще одна, досить повчальна історія. Місцевий відділ житлово-комунального господарства вирішив покінчити з перебоями питної води та замінити водопровід по вулиці Перемоги. Однак горе-робітники підключили новий водогін до тієї труби, води в якій, за свідченнями мешканців, не було вже років з десять. Така оказія стала можливою тільки через те, що ніякої схеми водогону в сільській раді немає, і протягом багатьох років цим питанням ніхто не переймався. Насправді вирішити цю проблему та створити схему сільського водопроводу нескладно: для цього кожен депутат повинен опитати мешканців своєї вулиці та укласти відповідну схему. Але займатися цим народні обранці не поспішають. На жаль, ситуація з водозабезпеченням Першотравневого залишається неврегульованою: мешканці села підключаються до водомереж там, де забажають, без будь-якої технічної документації та узгодження з відповідними структурами, а сільська рада пасивно спостерігає за цим хаосом.
Ще однією проблемою є відсутність водонапірних веж, внаслідок чого насоси змушені працювати цілодобово і, відповідно, швидко виходять з ладу. За ті кошти, які щомісяця витрачаються на їх ремонт (у середньому понад 2 тис. грн.), вже давно можна було б встановити водонапірні вежі та уникнути перебоїв у водопостачанні, але сільська рада, знову ж таки, не поспішає займатися вирішенням цієї проблеми. Більше того, зараз є реальна можливість зрушити цю справу з місця, виготовивши необхідну проектно-кошторисну документацію та подавши пропозиції щодо будівництва веж на розгляд державних установ для отримання у наступному році коштів з державного бюджету. Втім, на даний час і ця справа поки що не зрушила з мертвої точки. Складається враження, що сільська рада працює не на перспективу, а у постійному аварійному режимі, латаючи незчисленні дірки і в результаті не досягаючи бажаного результату.
Проблеми з водопостачанням існують і по вулиці Київській – тут питної води вже не бачили понад місяць. Наразі завдяки співпраці Комінтернівської птахофабрики та райдержадміністрації розпочато ремонт артсвердловини, що дасть змогу позитивно вирішити питання водозабезпечення по декількох вулицях села.
Просмотров: 698 | Добавил: genova | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 1
1 Margo  
0
Good job making it apaepr easy.

Имя *:
Email *:
Код *:

Login Form

Календар новин
«  Июль 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Friends Links
Завантаження ...
Ноутбуки, мониторы, компьютеры
Игры для компьютера и КПК
Сеть, сетевое обеспечение
Бесплатный софт для компьютеров
Как отремонтировать компьютер?

Site Statistics

Copyright MyCorp © 2006