Site home
Суббота
21.09.2024
09:28
| RSS
Tиждень
Інформаційно-аналітична газета громадськості Комінтернівського району


Головне меню

Начало » 2007 » Ноябрь » 8 » Необхідність правової освіти населення є очевидною
Необхідність правової освіти населення є очевидною
З інформацією про стан правової освіти і правового інформування в Комінтернівському районі на розширеній апаратній нараді виступив начальник управління юстиції Володимир Кривоносов. Він повідомив, що з метою координації та організаційно-методичного забезпечення діяльності місцевих органів виконавчої влади, установ, організацій з питань правової освіти населення у районі затверджено Положення та склад Комінтернівської районної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення. Для забезпечення конституційного права громадян – знати свої права і обов'язки – у районі організовано роботу громадських приймалень, де малозабезпеченим верствам населення надається безкоштовна правова допомога, зокрема з початку цього року правову допомогу було надано 27 особам.
За словами Володимира Кривоносова, правова освіта є складовою частиною системи освіти і здійснюється у дошкільних та загальноосвітніх закладах району. Так, у жовтні цього року в школах району було проведено тиждень права, у рамках якого було проведено ряд заходів, спрямованих на підвищення рівня правової освіти учнів.
Особливу увагу начальник управління юстиції приділив проведенню правової роботи в органах державної влади, повідомивши, що на даний час в 11 органах державної влади та 6 органах місцевого самоврядування існують юридичні служби, на які покладено завдання з проведення правової роботи. Володимир Кривоносов наголосив на необхідності створення в організаціях та установах стендів з правового інформування населення, де мають бути розміщенні накази, розпорядження, правила та інші необхідні матеріали правового інформування, які повинні постійно поновлюватись. Він також відзначив необхідність тісної співпраці органів влади із засобами масової інформації, оскільки це дає можливість роз'яснювати нормативно-правові акти більш широкій аудиторії.
Просмотров: 615 | Добавил: genova | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Login Form

Календар новин
«  Ноябрь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пошук

Friends Links
Завантаження ...
Ноутбуки, мониторы, компьютеры
Игры для компьютера и КПК
Сеть, сетевое обеспечение
Бесплатный софт для компьютеров
Как отремонтировать компьютер?

Site Statistics

Copyright MyCorp © 2006