Site home
Суббота
21.09.2024
09:29
| RSS
Tиждень
Інформаційно-аналітична газета громадськості Комінтернівського району


Головне меню

Начало » 2007 » Ноябрь » 22 » Проблема, з якою не можна залишатися наодинці
Проблема, з якою не можна залишатися наодинці
25 листопада в Україні та всьому світі стартує програма 16 днів активності проти гендерного насильства, що триватиме до 10 грудня. Приводом для проведення цієї акції саме у листопаді-грудні є декілька знакових історичних подій: 25 листопада міжнародна спільнота відзначає День ООН по викорінюванню насильства відносно жінок, присвячений сестрам Мірабаль, які були по-звірячому вбиті під час диктатури Труджільо в Домініканській Республіці 1960 року, 1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом, 6 грудня – роковини з дня так званої «різанини Монреаля», що трапилася 1989 року, коли 14 жінок-студенток Політехнічного коледжу було убито злочинцем тільки через те, що вони були феміністками. 10 грудня світ відмічатиме День прав людини.
За повідомленнями інформагентств, у 2007 році Україна опустилася в Глобальному рейтингу гендерної рівності в суспільно-економічному та політичному житті на 57-ме з 48-го місця, яке вона займала у 2006 році, - про це йдеться в обнародуваній 8 листопада доповіді Всесвітнього економічного форуму. Згідно з доповіддю, Україна посідає 26 місце за критерієм економічної участі та можливостей, 73 – за рівнем доступу до освіти, 74 – за критерієм здоров’я і лише 109 місце – за представництвом у владі.
За даними Українського інституту соціальних досліджень, 15 відсотків жінок були свідками дискримінації в оплаті праці, 21 відсоток опитаних – при прийомі на роботу, 19 - при просуванні по службі, 7 - при відкритті власної справи. Але сім’я продовжує утримувати сумне лідерство у сфері насильства над жінками. Прийнятий 2001 року Закон України «Про попередження насильства в сім’ї» визначає, що домашнє насильство — не приватна справа. Прояви насильства і жорстокості в сім’ї не лише руйнують родину, а й стають передумовою поширення злочинності в суспільстві. Запобігання всім формам насильства, збереження цілісної сім’ї, захист прав її членів, створення умов для нормального розвитку та виховання дітей — запорука збереження української нації. Відповідно до Закону, координація заходів з попередження насильства в сім’ї покладається на Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту. Протягом двох минулих років в Україні було створено 6 притулків для жертв насильства в сім’ї, 18 кризових центрів, 24 центри соціально-психологічної допомоги, а також служби медико-соціальної реабілітації. Основним завданням таких закладів є надання невідкладної допомоги особам, які опинилися в кризовій ситуації. Тут постраждалим надають тимчасовий притулок та забезпечують харчуванням, здійснюють лікувально-оздоровчі заходи, надають методичні поради, проводять діагностику з метою реабілітації та адаптації, тут можна отримати у разі необхідності соціально-побутові, юридичні, психологічні, інформаційні послуги, а також послуги з працевлаштування. Центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді створені кризові центри соціально-психологічної допомоги у 24 регіонах України.
У Комінтернівському районі допомогу жінкам, котрі зазнали насильства, надає районний Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Починаючи з цього місяця, провідний спеціаліст Центру, фахівець з психології, проводить регулярні тренінги для безробітних жінок у районному центрі зайнятості, присвячені проблемам гендерного виховання та дискрімінації у суспільстві. Крім того, найближчим часом такі семінари-тренінги проводитимуться і для старшокласників у школах району.
Якщо у вас виникли проблеми, пов’язані з гендерною дискрімінацією або ж насильством, не соромтеся, не залишайтеся зі своєю прблемою віч-на-віч: у Центрі вам нададуть кваліфіковану допомогу.
Адреса Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: смт Комінтернівське, проспект 40-річчя Визволення, 2. Тел.: 9-19-23.
Просмотров: 651 | Добавил: genova | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 1
1 John  
0
More posts of this quality. Not the usual c***, pslaee

Имя *:
Email *:
Код *:

Login Form

Календар новин
«  Ноябрь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пошук

Friends Links
Завантаження ...
Ноутбуки, мониторы, компьютеры
Игры для компьютера и КПК
Сеть, сетевое обеспечение
Бесплатный софт для компьютеров
Как отремонтировать компьютер?

Site Statistics

Copyright MyCorp © 2006