Site home
Суббота
21.09.2024
09:42
| RSS
Tиждень
Інформаційно-аналітична газета громадськості Комінтернівського району


Головне меню

Начало » 2007 » Ноябрь » 22 » Щоб зрозуміли, щоб схаменулись…
Щоб зрозуміли, щоб схаменулись…
13-14 листопада у приміщенні Центру творчості для дітей та юнацтва відбувся конкурс екологічних агітбригад «Ми любимо тебе, рідна земле», в якому взяла участь переважна більшість шкіл району. Серед основних вимог щорічного конкурсу – оригінальний сценарій виступу, висвітлення екологічних проблем свого населеного пункту, використання елементів народної творчості, а також плакатів та малюнків.
Як завжди, найбільшою цінністю для членів журі були оригінальність та щирість під час висвітлення екологічних проблем населених пунктів нашого району. З цього приводу можна висловити лише жаль через те, що у таких заходах не беруть участь представники органів влади на місцях, котрі ю почули з уст дітей чимало гіркої правди на свою адресу. Скажімо, учні Фонтанської школи продемонстрували глядачам кадри фонтанських сміттєзвалищ та струмків нечистот, що течуть вулицями села. За їх словами, на колись прекрасні пляжі нині треба пробиратися, як «на передову», а колись чисте Чорне море нині загиджене каналізаційними стоками. Учні також розповіли про те, яку роботу вони виконують задля покращення екологічного стану навколишнього середовища у Фонтанці і запросили усіх небайдужих допомогти їм у цій справі. Учні ж Першотравневої школи не лише продемонстрували глядачам гарну театралізовану виставу, а й звернулися до працівників житлово-комунальних служб із проханням виконувати свою роботу вчасно і якісно, що позбавить нас від значної частини екологічних проблем. Утім, як із сумом пожартували новомиколаївці, перед полюванням браконьєри не читають Червону Книгу…
Загалом практично всі команди поставилися до цього конкурсу з усією серйозністю: були написані оригінальні сценарії, пошиті гарні костюми, придумані десятки гасел екологічного змісту. Зрештою, як і завжди, члени журі опинилися перед непростим завданням – визначенням переможців конкурсу. Після тривалої наради пальму першості серед загальноосвітніх шкіл І – ІІ ступенів було віддано таким навчальним закладам: перше місце здобули учні Новомиколаївської школи, друге – Свердловської ЗОШ та Визирського НВК, третє – Калинівської та Шомполівської шкіл. Серед шкіл І – ІІІ ступенів перемогу здобула відома за межами нашого району команда Крижанівського НВК «ЗОШ І – ІІІ ст. – ліцей», друге місце розділили між собою учні Першотравневої та Фонтанської шкіл, третє – команди школярів з Комінтернівського та Петрівки.
Цього року, як і минулого, на обласному етапі конкурсу екологічних агітбригад наш район представлятиме команда з Крижанівки «Палаючі серця» (керівник Марія Кулікова). Нещодавно ця команда мала честь виступати перед представниками іноземних делегацій з європейських країн під час Міжнародної екологічної конференції. За словами крижанівців, міністри екології з Грузії, Болгарії, Туреччини, Румунії, Голландії, Великобританії тощо з радістю сприймали виступ «Палаючих сердець», зауваживши, що у їхніх країнах учні шкіл не займаються агітаційно-просвітницькою роботою. Отже, тепер з наших земляків, а це Максим Семененко, Сергій Тручок, Юлія Швець, Ольга Голуб, Катерина Закрасняна, Тетяна Луніна, Марія Миколаївна Кулікова, директор школи Сергій Іванович Златов та вчитель інформатики Дмитро Володимирович Куліков, – братиме приклад уся Європа!
Просмотров: 831 | Добавил: genova | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Login Form

Календар новин
«  Ноябрь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пошук

Friends Links
Завантаження ...
Ноутбуки, мониторы, компьютеры
Игры для компьютера и КПК
Сеть, сетевое обеспечение
Бесплатный софт для компьютеров
Как отремонтировать компьютер?

Site Statistics

Copyright MyCorp © 2006