Site home
Суббота
21.09.2024
09:55
| RSS
Tиждень
Інформаційно-аналітична газета громадськості Комінтернівського району


Головне меню

Начало » 2007 » Декабрь » 6 » В Одесі пройшов обласний форум «Разом за життя»
В Одесі пройшов обласний форум «Разом за життя»
29 листопада у приміщенні Одеського національного театру опери та балету відбувся Другий Одеський обласний форум щодо протидії поширенню епідемії ВІЛ-інфекції, СНІДу, наркоманії, туберкульозу, дитячої безпритульності та бездоглядності «Разом за життя». У форумі взяла участь і делегація Комінтернівського району.
Під час роботи форуму було розглянуто найбільш болючі та актуальні процеси, що хвилюють сьогоднішнє українське суспільство. Зокрема, учасників проінформували про те, що за останні 20 років в Одеській області офіційно зареєстровано 14,6 тис. ВІЛ-інфікованих, 3,2 тис. – хворих на СНІД, 2,1 тис. осіб померли від цієї хвороби. Найбільш вразливими соціальними групами експерти назвали людей віком від 30 до 39 років (28,6 відсотка) та від 20 до 29 років (24 відсотки). На жаль, останнім часом ВІЛ-інфекція все частіше виявляється у людей віком від 15 до 24 років (16,8 відсотка).
За повідомленням Комінтернівської районної санепідстанції, наш район посідає четверте місце в області за рівнем захворюваності на СНІД, хоча 2007-го року цей показник значно зменшився.
Невтішною є і ситуація щодо розповсюдження наркоманії: показник Одеської області у 7,5 разів перевищує середньо-український. Більшість споживачів наркотиків – це особи віком від 17 до 38 років. З жалем доводиться констатувати, що невпинно зростає поширеність захворюваності на наркоманію серед неповнолітніх. Водночас серед позитивних факторів доповідачі назвали те, що відсоток випадків ремісії (тобто випадків, коли після лікування людина утримується від вживання наркотиків) сягнув 12-15, тоді як за європейськими стандартами нормою вважається 10-відсоткова ремісія. Це є безперечним досягненням наркологічної служби Одеської області.
Ще однією серйозною проблемою є захворюваність на туберкульоз серед мешканців області: щоденно на Одещині реєструється 6-7 нових випадків туберкульозу, а 2-3 людини вмирають від цієї хвороби. Значного загострення набула і проблема поєднання туберкульозу та ВІЛ/СНІДу, а також туберкульозу та наркоманії.
За інформацією головного санітарного лікаря Комінтернівського району Валерія Степанка, за дев’ять місяців цього року рівень захворюваності на туберкульоз у районі зріс на 26,9 відсотка у порівнянні з минулорічними показниками. Найбільш високим цей показник є на території Олександрівської,Фонтанської, Крижанівської, Новодофінівської сільських та Чорноморської селищної рад.
Однією з гострих соціальних проблем Одеського регіону, як було зазначено під час роботи форуму, залишається дитяча бездоглядність та безпритульність. Тільки протягом поточного року було виявлено 690 дітей вулиці (з них 266 – мешканці області). Протягом року було поставлено на облік 693 неблагополучні сім’ї та 778 сімей, котрі опинилися у складних життєвих обставинах. На сьогодні в Одеській області діють 15 дитячих будинків сімейного типу (з них два – у Комінтернівському районі) та 86 прийомних сімей.
Результатом роботи обласного форуму «Разом за життя» стало ухвалення його учасниками спільної резолюції. Головними завданнями всіх служб, причетних до вирішення піднятих проблем, було названо посилення координації зусиль органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, підприємств та територіальних громад у протидії поширенню соціально залежних та соціально небезпечних захворювань, а також дитячої бездоглядності та безпритульності у регіоні; розширення інформаційно-просвітницької роботи та підвищся рівня обізнаності населення питань здорового способу життя: створення обласної комунальної установи центру ре соціалізації наркозалежної молоді в Одеській області «Твоя перемога». Учасники форуму висловили своє переконання у тому, що формування здорового способу життя має стати частиною національної ідеї українського суспільства.
Просмотров: 559 | Добавил: genova | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Login Form

Календар новин
«  Декабрь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Friends Links
Завантаження ...
Ноутбуки, мониторы, компьютеры
Игры для компьютера и КПК
Сеть, сетевое обеспечение
Бесплатный софт для компьютеров
Как отремонтировать компьютер?

Site Statistics

Copyright MyCorp © 2006