Site home
Суббота
21.09.2024
07:28
| RSS
Tиждень
Інформаційно-аналітична газета громадськості Комінтернівського району


Головне меню


Начало » 2007 » Декабрь » 06
В період з 30 листопада по 1 грудня в м. Одеса проходила відкрита першість управління освіти і наукової діяльності Одеської обласної державної колегії легкої атлетики між ДЮСШ області серед юнаків та дівчат 1995 р.н. і молодших.
У змаганнях взяли участь команди міст Роздільна, Іллічівськ, Білгород-Дністровськ, Котовськ, Овідіополь, Сарата, а також команди СДЮСШОР, товариств «Спартак», «Динамо» та команда Комінтернівської ДЮСШ.
Наша команда була представлена вихованцями двох шкіл – Першотравневого та Красносільського НВК (тренери-викладачі Комлєв С.С. та Черновол О.Г.). Змагання проходили з метою популяризації легкої атлетики серед юнацтва, укріплення дружніх стосунків серед спортивних шкіл, а також підвищення майстерності юними легкоатлетами.
Наші легкоатлети виступили досить успішно і посіли такі місця: біг на 60 м (юнаки): Кобець Олександр – ІІІ-тє місце; Акопян Карен – І-ше місце; біг на 60 м (дівчата): Бойко Таня – ІІІ-тє місце; біг на 300 м (юнаки): Акопян Кар ... Читать дальше »
Просмотров: 583 | Добавил: genova | Дата: 06.12.2007 | Комментарии (0)

Минулого тижня відбулися урочисті заходи з нагоди відкриття меморіального комплексу жертвам Голодомору і політичних репресій в Україні у селищі Комінтернівське. Під час урочистостей голова Комінтернівської райдержадміністрації Людмила Прокопечко вручила нагороди та відзнаки всім, хто брав безпосередню участь у спорудженні комплексу, та висловила слова щирої подяки людям, котрі не залишилися осторонь і допомогли реалізувати цю ідею. Відзнаку голови райдержадміністрації було вручено Артему Петросяну, Іскієрдо Фраго Освальдо та Володимиру Калюжному, пам’ятний знак голови РДА «Звитяга і честь» отримали Геннадій Сульдін, Олександр Крижановський, Ігор Шаргородський, Олександр Коробчинський, Олександр Гуменюк, Сергій Бабіч, Олександр Чекменов та Галина Стеценко. Лист-подяку і Почесну грамоту за допомогу, надану під час спорудження меморіального комплексу, та найщиріші слова вдячності від голови райдержадміністрації отримали генеральний директор ТОВ «Трансінвестсервіс» Олексій Ставніцер і голо ... Читать дальше »
Просмотров: 837 | Добавил: genova | Дата: 06.12.2007 | Комментарии (0)

Минулого тижня у Комінтерівнській райдержадміністарції відбулися урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства. За результатами роботи сільськогосподарських підприємств району протягом 2007 року було відзначено найкращих аграріїв, тих, хто. Незважаючи на труднощі і перепони, вирощує хліб, доглядає тварин і, зрештою, годує всіх нас. Грамоти райдержадміністрації та грошові премії отримали передовики сільського господарства: доярки: Чумаченко Вікторія Василівна (СТОВ «Комінтернівська п/ф»), Брайченко Надія Анатоліївна (СВК «Світанок»), Швачич Світлана Миколаївна (ПСП «Україна»), Кеда Марія Іванівна (ПСП «Україна»), телятниця Ставнича Ніна Петрівна (СВК «Світанок»), свинарі: Губаль Любов Федорівна (ПП «Южне»), Величко Петро Семенович (СФГ «Еврика»), Бабенко Володимир Павлович (СФГ «Фінагєєв»), Луцюк Наталія Миколаївна (ТОВ «Кордонське»), пташниця Веремеєва Раїса Михайлівна (СТОВ «Комінтернівська п/ф»), механізатори: Тевель Вітольд Іванович (СФГ «Фінагєєв»), Логачев Петро Мик ... Читать дальше »
Просмотров: 753 | Добавил: genova | Дата: 06.12.2007 | Комментарии (0)

16 листопада у м. Одеса з нагоди професійного свята Дня працівників сільського господарства було відзначено кращих аграрії області, а серед них – і наших земляків. Директор ПП «Южне» Олекснадр Кравченко був нагроджений Грамотою і Подякою Міністерства аграрної політики України, головний агроном СФГ «Зернове» Олександр Іванов – Почесною відзнакою голови облдержадміністрації, заступник директора СТОВ «Комінтернівська п/ф» Микола Гладченко – Почесною відзнакою голови обласної ради, доярка ПСП «Нова Вільшанка» Ольга Гарагуц – Почесною грамотою Одеської облдержадміністрації. Грамотами Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації були також відзначені Атаманенко Микола Вікторович – головний ветлікар ПП «Южне» та Скорода Іван Степанович – механізатор СФГ «Фінагєєв».
Просмотров: 587 | Добавил: genova | Дата: 06.12.2007 | Комментарии (0)

Наразі наближуються до завершення роботи по реконструкції приміщення Комінтернівської дитячої музичної школи, котрі виконуються за рахунок інвестиційних коштів. У новому приміщенні музичної школи буде 9 просторих класів та велика зала (протягом багатьох років школа розміщувалася у чотирьох класах старого приміщення). Нова ДМШ також буде обладнана внутрішніми туалетами. Відкриття школи планується на початок наступного року.
Крім того, як повідомили у відділі культури, вже готова проектно-кошторисна документація на будівництво нової районної бібліотеки, в приміщенні якої розмістяться бібліотеки для дітей і для дорослих.
Просмотров: 548 | Добавил: genova | Дата: 06.12.2007 | Комментарии (0)

Нещодавно біля приміщення Комінтерінвської райдержадміністрації було встановлено спеціальний пандус для інвалідних візків, аби люди з обмеженими фізичними можливостями мали можливість безперешкодного доступу до організації. Згідно з Указом Президента України «Про першочергові заходи щодо створення сприятливих умов життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями» та розпоряджень голови Комінтернівської райдержадміністрації, пандуси мають бути встановлені біля приміщень усіх державних установ та організацій.
Просмотров: 554 | Добавил: genova | Дата: 06.12.2007 | Комментарии (0)

Як стало відомо з інформації, наданої відділом капітального будівництва та житлово-комунального господарства, до початку опалювального сезону у цілому ряді ФАПів та сільських лікарняних амбулаторій було проведено капітальні ремонти. Зокрема, проведено капремонт другого поверху і ремонт опалювальної системи Красносільської СЛА, ремонт Новодофінівського ФАПу, капітальний ремонт ФАПу с. Калинівка. Також проведено ремонтні роботи у фельдшерсько-акушерських пунктах сіл Порт, Фонтанка та Гвардійське. Наразі тривають роботи по ремонту амбулаторії в селищі Чорноморське.
Просмотров: 563 | Добавил: genova | Дата: 06.12.2007 | Комментарии (0)

Як повідомили у районному відділі освіти, в ході заходів щодо підготовки освітніх закладів району до роботи в осінньо-зимовий період було замінено дах Комінтернівського НВК «ЗОШ І – ІІІ ст. – гімназія» та Кордонського НВК «ЗОШ І – ІІ ст. – дитячий садок». Кошти на проведення цих робіт у розмірі понад 300 тис. грн. було направлено з районного бюджету за рахунок перевиконання планових показників. Крім того, відремонтований дах тепер мають і учні та вчителі Благодатненської школи.
Просмотров: 539 | Добавил: genova | Дата: 06.12.2007 | Комментарии (0)

Як повідомили у фінансовому управлінні Комінтернівської райдержадміністрації, за період з січня по жовтень поточного року в доход районного бюджету надійшло 123 млн.987 тис. грн., що при плані 92 млн. 449 тис. грн. складає 134 відсотки.
Протягом листопада до районного бюджету надійшло 6 млн. 315 тис. грн. Цього ж місяця на фінансування заробітної плати було направлено 3 млн. 950 тис. грн., а на фінансування ст. 57 Закону України «Про освіту» – 118,4 тис. грн.
Просмотров: 563 | Добавил: genova | Дата: 06.12.2007 | Комментарии (0)

У листопаді управлінням праці та соціальної політики було призначено субсидію на житлово-комунальні послуги 16 сім’ям на суму 3 994,5 грн., - про це стало відомо з інформації, оприлюдненої під час розширеної апаратної наради при голові райдержадміністрації. Протягом минулого місяця до управління також надійшло 244 звернення громадян щодо надання фінансової допомоги. Допомогу по вагітності та пологам отримали 39 матерів на загальну суму 26 тис. 461 грн., допомогу по догляду за дитиною до 3-х років було надано 84 особам на суму 9 тис. 252 грн., одноразову допомогу при народженні отримали 78 молодих матерів на суму 362 тис. 980 грн. Крім того, допомогу на загальну суму 3 тис. 255 грн. отримали одинокі матері, 8 особам було нараховано понад 3 тис. допомоги на дітей-інвалідів. Державну соціальну допомогу у сумі 1 тис. 929 грн. було надано 7 малозабезпеченим сім’ям.
Просмотров: 543 | Добавил: genova | Дата: 06.12.2007 | Комментарии (0)

Під час розширеної апаратної наради при голові райдержадміністрації з інформацією про санітарно-епідеміологічну ситуацію в районі за 11 місяців поточного року виступив головний санітарний лікар району Валерій Степанок. За його словами, по деяких інфекційних захворюваннях ситуація в районі залишається нестабільною. За період з січня по листопад удвічі зріс рівень захворюваності на сальмонельоз, на 42 відсотки – захворюваність на гастроентероколіти. Питома вага дітей серед хворих складає 57,4 відсотка, а дітей віком до двох років – 31 відсоток. Головними факторами цих захворювань є харчові продукти, зокрема кулінарні вироби та молочна продукція, придбані у місцях стихійної торгівлі, а також низький рівень санітарної культури серед матерів.
Ще одним негативним фактором Валерій Степанок назвав зростання рівня захворюваності на гепатит А (хворобу Боткіна). Випадки захворювання були зареєстровані у селищі Комінтернівське, Олександрівці, Свердловому, Сичавці та Чорноморському. Серед ос ... Читать дальше »
Просмотров: 508 | Добавил: genova | Дата: 06.12.2007 | Комментарии (0)

В ході розширеної апаратної наради при голові райдержадміністрації Валерій Степанок повідомив, що протягом останніх місяців у районі втричі зріс рівень захворюваності на гострі респіраторні вірусні захворювання. Пік захворюваності на грип та ГРВІ очікується після Різдвяних свят, - попередив головний санітарний лікар. Він також закликав населення пройти вакцинацію проти грипу.
Просмотров: 586 | Добавил: genova | Дата: 06.12.2007 | Комментарии (0)

3 грудня відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації, під час якого було розглянуто такі питання: 1. Про проведення комплексної перевірки щодо стану охорони праці в установах та організаціях району; 2. Про роботу зі зверненнями громадян за 9 місяців 2007 року; 3. Про створення та функціонування спеціалізованих служб
Комінтернівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; 4. Про затвердження нової редакції Регламенту Комінтернівської районної державної адміністрації.
Також в порядку контролю було розглянуто питання про проведення обстеження автодорожніх знаків та аварійно-небезпечних ділянок автодоріг на предмет організації їх освітлення; про надання райдержадміністрації бази даних на малозабезпечених сімей, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та інших соціальних груп громадян; про хід виконання розпорядження голови райдержадміністрації «Про підготовку закладів культури району до роботи в осінньо-зимовий період 2007 ... Читать дальше »
Просмотров: 521 | Добавил: genova | Дата: 06.12.2007 | Комментарии (0)

З аналізом результатів проведення комплексної перевірки щодо стану охорони праці в установах та організаціях району перед присутніми керівниками установ, організацій та сільгосппідприємств виступив Олександр Голубєв – начальник Одеської державної інспекції промислової безпеки та охорони праці в агропромисловому комплексі і соціально-культурній сфері територіального управління Держгірпромнагляду в Одеській області. Він повідомив, що протягом періоду з 15 по 25 жовтня у Комінтернівському районі було перевірено близько 40 організацій, за результатами перевірок до адміністративної відповідальності було притягнуто 63 посадові особи, з них 35 – керівники відповідних установ. Олександр Голубєв констатував, що найгіршою ситуація з охорони праці є на сільськогосподарських підприємствах – подекуди трапляються випадки відсутності журналу проведення інструктажів персоналу з техніки безпеки, а на деяких підприємствах відсутні навіть посади людей, котрі відповідають за охорону праці. «На жаль, з час ... Читать дальше »
Просмотров: 646 | Добавил: genova | Дата: 06.12.2007 | Комментарии (0)

Під час засідання колегії директор районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ганна Бірюкова повідомила про створення та функціонування спеціалізованих служб Комінтернівського районного ЦСССДМ. На даний час у Центрі функціонують три спеціалізовані служби: мобільний консультаційний пункт соціальної роботи в сільській місцевості, консультативний пункт при пологовому будинку та жіночій консультації та Служба соціальної підтримки сім’ї. Основними завданнями мобільного консультаційного пункту є виїзна індивідуальна та групова інформаційно-консультативна і просвітницька робота щодо надання соціально-педагогічних, соціально-медичних, психологічних, інформаційних послуг різним категоріям дітей та молоді. З метою запобігання негативних проявів у підлітковому та молодіжному середовищі спеціалістами центру у школах проводяться тренінги, лекції, бесіди на різноманітні теми. Станом на 01.12.2007 року службою МКП здійснено 39 виїздів, під час яких проведено 71 захід, в яких взяли у ... Читать дальше »
Просмотров: 633 | Добавил: genova | Дата: 06.12.2007 | Комментарии (0)

Протягом 11 місяців поточного року спеціалістами Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом з працівниками служби у справах дітей було обстежено 121 сім’ю, в яких виховується 194 дитини, – про це під час колегії повідомила директор Центру Ганна Бірюкова. З початку року під соціальним супроводом Центру перебувало 53 родини, випускники інтернатних закладів та молодь.
Для більш ефективної роботи з кризовими сім’ями та молоддю в сільській місцевості з 1 грудня на території Визирської та Петрівської сільських рад створено філії ЦСССДМ. Такі ж філії створено і на території Новобілярської селищної ради, Першотравневої і Сербківської сільських рад. Загалом, згідно з планом розвитку центрів СССДМ, затвердженого розпорядженням голови райдержадміністрації, у районі має бути створено 13 місцевих центрів соціальних служб. Як повідомила Ганна Бірюкова, станом на 1 грудня поточного року створено 10 таких центрів. Вона також висловила сподівання, що протягом січня завдяки співпрац ... Читать дальше »
Просмотров: 550 | Добавил: genova | Дата: 06.12.2007 | Комментарии (0)

29 листопада у приміщенні Одеського національного театру опери та балету відбувся Другий Одеський обласний форум щодо протидії поширенню епідемії ВІЛ-інфекції, СНІДу, наркоманії, туберкульозу, дитячої безпритульності та бездоглядності «Разом за життя». У форумі взяла участь і делегація Комінтернівського району.
Під час роботи форуму було розглянуто найбільш болючі та актуальні процеси, що хвилюють сьогоднішнє українське суспільство. Зокрема, учасників проінформували про те, що за останні 20 років в Одеській області офіційно зареєстровано 14,6 тис. ВІЛ-інфікованих, 3,2 тис. – хворих на СНІД, 2,1 тис. осіб померли від цієї хвороби. Найбільш вразливими соціальними групами експерти назвали людей віком від 30 до 39 років (28,6 відсотка) та від 20 до 29 років (24 відсотки). На жаль, останнім часом ВІЛ-інфекція все частіше виявляється у людей віком від 15 до 24 років (16,8 відсотка).
За повідомленням Комінтернівської районної санепідстанції, наш район посідає четверте місце в об ... Читать дальше »
Просмотров: 558 | Добавил: genova | Дата: 06.12.2007 | Комментарии (0)


$DCODE_1$

Login Form

Календар новин
«  Декабрь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Friends Links
Завантаження ...
Ноутбуки, мониторы, компьютеры
Игры для компьютера и КПК
Сеть, сетевое обеспечение
Бесплатный софт для компьютеров
Как отремонтировать компьютер?

Site Statistics

Copyright MyCorp © 2006